O carte cumpărăm, un cântec ascultăm, un suflet salvăm!

efim 8  Zilele trecute am cunoscut un băieţel – fenomen. Se numeşte Efim, are 7 ani şi este din Bulboaca, Ialoveni. Pare un copil normal la prima vedere, mereu cu zâmbet pe buze şi fericit, dar chinurile prin care a trecut de când a venit pe lume nu pot fi redate în cuvinte. La naştere a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală infantilă… Un diagnostic mult prea dur pentru o fiinţă care abia a văzut lumina zilei şi care nu a făcut niciun rău lumii. Părinţii au făcut până şi imposibilul pentru a-şi reabilita cât de puţin primul copil atât de aşteptat, dorit şi învăluit în toată dragostea pe care o emană o mamă şi un tată. Cu pruncul în braţe au trecut pragul a zeci de instituţii medicale în căutare de soluţii. Din puţinul pe care-l aveau îi cumpărau micuţului medicamentele necesare, dar şi dispozitive speciale care să-l ajute să se deplaseze. Mare a fost mirarea şi bucuria când la 5 ani Efim a făcut primii paşi. Iar acum, vă vine sau nu să credeţi, din marea lui dorinţa de a merge şi de a descoperi lumea din jur, practic tot timpul aleargă. Tatăl său i-a meşterit o bicicletă specială cu care merge toată ziua. Îi place foarte mult să joace fotbal. Mai are doi frăţi mai mici: gemenii Iulia şi Nicolae, care joacă un rol semnificativ în dezvoltarea lui. Cu ajutorul lor merge la grădiniţă în fiecare zi, dar acolo nu-l primesc mai mult de 2 ore. Tot împreună cu ei va merge şi la şcoală în acest an. Dorm toţi trei pe un pat, pentru că au o situaţie materială precară, doar tatăl lucrează, la construcţii. Din partea statului nu primesc niciun leu. Şi ştiţi de ce? Pentru că în casa în care stau cu chirie au televizor şi frigider.

Haideţi să-l ajutăm noi pe Efim să ducă o viaţă normală. Nu, nu are nevoie de operaţii costisitoare peste hotare, de haine scumpe sau de telefon de ultimă generaţie. El are nevoie de un pat ortopedic, în care să doarmă fără a fi constrâns de ceilalţi doi fraţi ai săi şi mai are nevoie de sprijinul nostru pentru următoarea perioadă de reabilitare. efim 3 efim 6

Special pentru Efim, pe 26 mai, la Summit Events, sala Roşie, ora 18:00, va avea loc o serată de caritate cu vânzare de cărţi. Cel care va întreţine atmosfera cu muzică folk şi cu destăinuirile sale de viaţă va fi îndrăgitul interpret Iurie Sadovnic. Biletele le puteţi procura la casele Filarmonicii Naţionale. Vă aştept cu drag să ne relaxăm frumos şi să facem fapte bune!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s