Erau chiar ei… cei doi copii abandonaţi de mama şi în vara 2013…

11067535_949188678438076_105172813_oIeri m-a cutremurat şi m-a emoţionat o ştire: cum că doi copii de 2 şi 3 ani au fost găsiţi desculţ, dezbrăcaţi şi îngheţaţi în scara blocului. Imediat mi-a fugit gândul la Maxim şi Cătălina, doi copii pe care i-am cunoscut în iunie 2013. Şi nu m-am înşelat. Erau chiar ei… Mi s-au perindat prin minte imediat toate serialele din filmul vieţii lor de până acum la care am luat şi eu parte şi am început să-mi imaginez din nou cât de mult suferă aceşti copii şi că, deşi i s-a dat de câteva ori şansa mamei lor de a-i lua acasă, micuţii aşa şi nu ştiu ce înseamnă să fii copil alintat de mama, mângâiat de mama, hrănit şi spălat de mama… Că tatăl i-a părăsit demult… Şi acum un an şi jumătate micuţii fuseseră abandonaţi de mama lor în casă.  Alertaţi de ţipetele lor, vecinii au chemat poliţia care i-a dus la Urgenţă cu picioruşele opărite, însetaţi, flămânzi şi ambii cu pneumonie. Pentru că de 5 zile nimeni nu se interesa de ei, am făcut un reportaj extrem de dureros atunci. A doua zi mai mulţi oameni s-au oferit să le ducem daruri la spital: mâncare, lapte praf, scutece etc. Mama a văzut reportajul, a emoţionat-o până la lacrimi şi a venit să-i ia acasă. A făcut tot ce i-au spus responsabilii de la CCF Moldova (a scos toată mizeria din casă, a pus tapete, a vopsit etc) numai ca să-i ia acasă. Eu am continuat să o sun, să o încurajez.  Într-o zi un om de afaceri turc s-a oferit să ajute pe cineva şi l-am îndreptat către acest caz. L-a mişcat povestea copiilor. Le-a cumpărat a doua zi două paturi frumoase, tocmai scoase din fabrică şi i-a promis mamei, că dacă are grijă de ei, lunar îi va cumpăra mâncare. Şi îi aducea omul produse, doar că era nevoit să pună pungile la uşă, mama nu deschidea, probabil era sub influenţa alcoolului. Pentru că nu s-a responsabilizat, iar Maxim şi Cătălina aşa şi nu primeau grijă şi atenţie din partea mamei, cei de la drepturile copiilor au dus micuţii la un Centru de Plasament. Mama şi-a revenit din nou şi i-a luat acasă…. ca peste un timp să privim din nou ştiri la televizor că „doi copii au fost găsiţi abandonaţi în scara blocului”. Acum Maxim şi Cătălina sunt plasaţi într-un centru pentru copii, iar mama, mai mult ca sigur, va fi decăzută din drepturile părinteşti (aşa mi-au spus cei de la CCF Moldova)…

Stau şi mă gândesc acum ce nedreaptă e viaţa asta… Unii dau milioane pentru ca să aibă un odoraş, să le aducă fericire în casă şi să dea un sens vieţii, cei care au copii, îşi bat joc de ei, le amărăsc viaţa şi-i fac să regrete că s-au născut pe acest pământ.

Săptămâna viitoare vreau să merg să-i vizitez şi să le fericesc un pic existenţa, pentru că sunt doi copii care mi-au pătruns în suflet de cum ne-am cunoscut prima dată la spital… Şi la cât de chinuiţi erau atunci, vă spun cu toată sinceritatea – ei tot timpul zâmbeau, eu plângeam…  Cine mai merge în vizită la casa de copii?

43 de comentarii la „Erau chiar ei… cei doi copii abandonaţi de mama şi în vara 2013…

  1. Vreau sa merg si eu!! La care centru de plasament se află? Copii mei sunt de varsta apropiată, pot sa iau ceva hainuțe și jucării. Si daca mai este nevoie de ceva…orice… scrie te rog! Bravo pentru inițiativă!

    Apreciază

  2. Aura salut, as vrea si eu sa merg la acesti copii si sa contribui cu ce este necesar. Poate hainute, mincare, jucarii, produse igienice, etc. Acesta este nr. meu 060170004. Olga. Te rog mult cind va pregatiti sa mergeti anunta-ma si pe mine.

    Apreciază

  3. Copiii sunt acum la un centru de plasament din capitala, dar pentru ca e carantina, nu o sa ne permita sa intram
    . Asa ca organizam pe saptamana viitoare poate o vizita organizata, ca sa nu terorizam lucratorii de la centru… o sa aduceti ce credeti voi de cuviinta si vom face o sarbatoare pt toti copiii de la centru.. fetele de la Buburuza Mela vor fi cu distractia! Nu trebuie sa asteptam sarbatori in calendar ca sa bucuram copiii lipsiti de grija parinteasca… va multumesc tuturor pentru receptivitate!

    Apreciază

  4. Pingback: Aura Revenco: Erau chiar ei cei doi copii abandonaţi de mama şi în vara 2013… | Unica.md

  5. Pingback: Erau chiar ei… cei doi copii abandonaţi de mama şi în vara 2013… | silviavechiu

  6. Скажите когда вы к ним пойдете и в чем они нуждаются,я очень хочу им помочь.Мы с мужем уже 6 лет пытаемся завести детей,пока безрезультатно.Очень жалко что есть такие матери как эта.

    Apreciază

  7. Ati putea va rog sa postati un link cu privire la procedura de adoptie in Moldova?Eu locuiesc in Galati,mi-as dori sa adopt un copil,insa nu reusesc sa gasesc nici o informatie utila pe internet.Va multumesc!

    Apreciază

  8. Я тоже хочу помочь этим деткам. мой тел 069547847. Позвоните мне обязательно. Олеся. Поехать, я скорее всего, не смогу, для меня это очень эмоционально. Я, просто, не выдержу, чтоб не заплакать

    Apreciază

    • Inca ceva, din cite stiu la multe orfelinate nu primeac haine folosite si jucarii moi, trebuie de concretizat ce anume se permite ca sa nu intervina ceva neplacut………( am vrut mai inainte sa fac un bine, dar mi sa spus de bani, hainute noi si produse alimentare).

      Apreciază

      • Ludmila Buna ziua, corect ca ei nu vreau hainute vechi fiindca pe celea noi ei le vind (surse sigure), inclusiv si ajutoarele primite………..

        Apreciază

Lasă un comentariu